Alcudia – Mallorcas største feriested

På nordkysten av Mallorca ligger Alcudia-bukten, kjent for langgrunne og hvite sandstrender med krystallblått vann. Det er ikke uten grunn at Alcudia har vokst til å bli Mallorcas største feriested. Langs den 10 kilometer lange strekningen fra Port d’Alcudia i vest til Can Picafort finner man et stort utvalg av hotell og overnattingssteder som tilbyr alt fra rimelig overnatting luksuriøse hotellopplevelser.

Alcudia

Opplevelser Alcudia

Alcudia er svært populært blant familier grunnet alle fasilitetene som det har blitt investert i i området. Her finner man vannparker, go-karts, turisttog og golf for barn. Hidropark er den eneste vannparken i den nordlige delen av Mallorca og byr på et stort utvalg aktiviteter i som paintball, 54 hulls supergolf, hoppeslott og trampoliner i tillegg til en rekke artige vannsklier.

Men den største attraksjonen er utvilsomt stranden som er ekstremt barnevennlig med rolige farvann og langgrunn sandbunn. For å få litt mer albuerom og privatliv anbefales det å bevege seg østover langs stranden. Jo lenger øst man går, jo roligere blir stranden.

I Alcudia kan man også oppleve dykking, seiling, vindsurfing, en rekke vannsportsaktiviteter, paintball og sykling.

Det vakreste området i Alcudia er den gamle fiskehavnen hvor man kan spasere langs promenaden Passeig Maritim hvor man finner en rekke fiskerestauranter av høy kvalitet.

Gamlebyen Alcudia

Et stykke lenger innlands fra stranden finner man den historiske gamlebyen Alcudia, en middelalderby som er usedvanlig godt restaurert med gamle byvegger og romerske ruiner. På tirsdager og søndager kan man også oppleve noen av de beste markedene på Mallorca inne i gamlebyen.