Palma de Mallorca – med storbypreg

Første besøk til Palma i Mallorca vil garantert komme som en overraskelse. Palma ligner nemlig mer på en storby enn en by man forventer å finne på en av de mest populære ferieøyene i Europa.

De fleste forventer nok å komme til en typisk sydendestinasjon med høyreiste bygninger og lugubre turistbutikker langs stranden. Men Palma er en imponerende by med storslått arkitektur, sofistikert shopping, trivelige fortauskaféer og et yrende byliv.

La Seu Katedralen i Palma

Når man først ankommer kan man ikke unngå å legge merke til den storslåtte katedralen som ligger tvers ovenfor havnen ved innseilingen til Palma. Den gotiske katedralen ble påbegynt i år 1230 og fortsatte i 400 år. La Seu katedralen har også opplevd nyere kosmetiske oppdateringer gjennom den verdenskjente katalanske arkitekten Antoni Gaudí.

Torg i Palma

De som liker å utforske byer til fots bør besøke den vakre gamlebyen, der man kan navigere seg gjennom sjarmerende smale gater omkranset av eldre bygninger og besøke de mange butikkene.

Kulturtilbudet i Palma er hentet fra høyeste hylle med flere severdige museer, teater og ikke minst de populære fiestaene. I januar er det tid for San Sebastian-festivalen, som feires 19.-20. januar. Sant Joan-festivalen feires 23.-24. juni i forbindelse med sommersolverv.

Palma i Mallorca

De som ønsker å besøke eksklusive butikker kan besøke de vakre promenadene La Rambla og Passeig des Born.

Palma har ikke en egen bystrand, men fem kilometer øst for byen finner man populære Playa de Palma som strekker seg 4,6 kilometer fra Can Pastilla til S'Arenal.